Kommande böcker

Tarletontrilogin (kommer senare i år)
 
De tre berättelser som F. Scott Fitzgerald skrev om damerna i den fiktiva staden Tarleton, Georgia kan sägas vara en hommage till frun Zelda. Novellernas handling påminner om Fitzgeralds tid av militärträning, då han i Montgomery träffade Zelda som han kom att gifta sig med. Den ungdomliga atmosfären under 1920-talets Amerika är närvarande liksom de kvinnliga protagonisternas uppror mot Sydstaternas förväntningar på de unga kvinnorna. Tarletontrilogin samlar nu dessa berättelser i en svensk översättning av Christoffer Stuveback.

En kvinnas synd (kommer hösten 2020)

I samarbete med Det Fria Ordets Hus publiceras en svensk utgåva av en roman skriven av Växjös fristadsförfattare Maha Nasser. Berättelsen belyser det hedersrelaterade våldet i band annat det jemenska samhället. Vi får följa den unga kvinnan Amal genom några år av könsdiskriminering och kampen för att överleva förtrycket. Berövad på utbildning söker sig Amal till tryggheten som hon tror att en man kan ge henne. När fadern får reda på det förbjudna förhållandet nekar han äktenskap. Samtidigt är Amal gravid och finner sig plötsligt i den livshotande situation som drabbar en ogift kvinna... 

Översättning av Tetz Rooke.

Småländsk litteratur i översättning (kommer senare i år)

Projektet ämnar förstärka och förankra regionens litterära historia internationellt genom att översätta fem verk av småländska författare till engelska och publicera dessa verk i attraktiva och akademiska utgåvor. Verken är Elin Wägners Väckarklocka (1941), Ester Blenda Nordströms Amerikanskt: Som emigrant till Amerika (1923), Pär Lagerkvists Gäst hos verkligheten (1925), Agnes von Krusenstjernas Ninas dagbok (1917) samt ett urval av dikter av Erik Johan Stagnelius (1817-1823). Dessa verk, med undantag för Stagnelius, har inte tidigare översatts till engelska.

Trasiga skor (kommer hösten 2020)

I den här samlingen texter tar Knut Nordström med läsaren till ungdomens dagar, då Knut slår fast de första orden på sin skrivmaskin av märket Halda. Berättelsen om det skrivande livet vävs in i fantastiska sagor om riket Kailas-dam, där en maktkamp pågår mellan dödsfurstar och eminenser. Samtidigt får vi följa flickan Magdalena på en feberdrömsk promenad genom högsommarens prunkande ängar. En präst utreder ett flertal bränder när ett par trasiga skor dyker upp i församlingen. Någon annanstans, i en liten kuststad, sker ett möte mellan ett barnbarn och den gamle morfadern. Filosofiska reflektioner om livets meningsfullhet beblandas med litterära nedslag och poetiska passager. Karl får besök och har en dialog om vänskap eller är det kanske fiendskap? En och samma historia innehåller flera berättelser och i slutändan vet vi inte om vi bör lita på modern eller doktorn.

070-811 05 19

Pär Lagerkvists väg 12F 
35243 Växjö

© 2018 by Emma Palm created with Wix.com

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon