top of page

Nyheter

Dramalabbet läser upp Mariam Naraghis drama Giselle

May 31, 2020

Trolltrummaförfattaren Mariam Naraghis radiodrama Giselle läses upp av Dramalabbet som en del av produktionen Färskpressat. Besök Dramalabbets hemsida för att komma till det digitala live-eventet eller lyssna på det färdiginspelade dramat genom att klicka dig vidare till SoundCloud.

Intervju med Maha Nasser

May 27, 2020

Maha Nasser samtalar med Louise Lennartsson om livet i Jemen och flykten därifrån, om hennes journalistiska karriär och debuten som romanförfattare. En kvinnas synd publiceras i svensk översättning av Trolltrumma hösten 2020.

Hjärtbyte belönas av Sveriges författarfond

December 31, 2018

Författaren Pelle Olsson fick i december 2018 ett ettårigt arbetsstipendium från Sveriges författarfond för novellsamlingen Hjärtbyte.

Boken kom ut i våras på Trolltrumma förlag och innehåller tolv berättelser. Enligt baksidestexten "förmedlar de en känsla av nostalgi och närhet". Man kan också säga att de handlar om rus och relationer. 

 

Pelle har fått många stipendier genom årens lopp, men mest för sina reportage- och faktaböcker om narkotika. Det här är första gången på över tio år som han får det för sitt skönlitterära författarskap. Prissumman är på 90.000 kr.

Mariam hos Podpoesi

April 24, 2018

På podpoesi.nu kan ni nu hitta inspelningar av Mariam Naraghi. Dikterna hon läser upp är från hennes diktsamling Bild som händer. Gå gärna in och lyssna! 

http://podpoesi.nu/poeter/mariam-naraghi/

Oemotståndligt erbjudande!

April 03, 2017

DRAJV DRAJV DRAJV DRAJV DRAJV DRAJV DRAJV DRAJV DRAJV DRAJV DRAJV DRAJV DRAJV DRAJV DRAJV DRAJV OBS

Oemotståndligt specialerbjudande! Eftersom även den femte upplagan av kånkis nu i rask takt smälter bort som en aprilsol i isen finner vi oss på förekommen anledning osv. nödgade att vidta så kallade åtgärder. Nämligen att av de få kvarvarande exemplaren försälja tio (10) specialsignerade &...

Intervju med Benk Dänlund

March 02, 2017

Please reload

bottom of page