top of page

Sagoberättaren

"Berättelsen lyckas med något som jag trodde var mycket svårt. Dels total inlevelse i pojkens skräck och förtvivlan och inbillade skuld, dels hans behov att få rädda fadern men också få tröst. Hur allt detta visar sig i trots och skrik, behov att kasta och slå."


Gunilla Törnquist.

"Jag tycker att Sagoberättaren är en spännande och suggestiv roman, dessutom rolig, känsligt skriven, väl sammanhållen, tungviktig och full av gåtfull undertext som borde kunna fascinera en läsare också på denna sida millennieskiftet. Med andra ord: en värdig återkomst."


Lars Lönnroth

"Sagorna lägger puzzelbitarna i en livshistoria om en en farlig och dramatisk värld, om den väldiga spänning som kan komma till uttryck, när en förträngd värld blottställs, fylld av sjukdom, hämnd, svartsjuka och dess straff, av myten med dess trolldom och identitetsförvandlingar. Allt buret av barnets hejdlösa fantasi. Liksom av drömmens brist på logik. En härlig dramatik erbjuder t ex kampen med dammsugarens odjur. [...] För att sammanfatta: läs! Under tilltagande spänning har vi, som det märks, tagit del av denna av spänning fyllda bok."


Louise Ekelund och Lars O. Lundgren

"Tack för en tänkvärd och fin läsupplevelse. En bok som alla föräldrar borde läsa."


Lena Lervik

bottom of page