top of page

Rubato

"Med imponerande stilistisk pregnans förflyttas vi genom Steins universum. Det är förstås ingen slump att Vaage låter romanen kombinera musikens frihet med klassursprungets bojor. Och han gör det som vore berättelsen ett musikstycke där känslornas svårformulerade dimensionerna bortom förnuftet får vibrera som dova underliggande klanger."


Helsingborgs Dagblad

"En hektisk odyssé, ett språkligt glansnummer, med intensiteter som ökar och minskar men precis som kioskvridningen är Rubato svår att fånga in."


Aftonbladet

"[...] en personlig og levende roman ... Den er gjennomtenkt komponert ... Vaage har skrevet nok en god bok, og best av alt, den er utadvendt og tilgjengelig for alle."


Avisa Trondheim

"Stort om musikk og kjærlighet. 'Rubato' er fortellerkunst på høyt internasjonalt nivå."


Dagbladet

"Framför allt är Rubato en roman om musik. Sällan har jag sett någon klä musikstycken i ord så som Vaage förmår göra här."


Svenska Dagbladet

"Lars Amund Vaage är en förnyare av romankonsten och flera av hans verk äger en lyrisk förtätad stämning och existentiell dimension som kan föra tankarna till en av Nordens största prosaister någonsin, Tarjei Vesaas."


00TAL

"Exceptionellt poetisk och suggererande i stilen. Han skriver sensuellt och rytmiskt, ofta med en hektisk, nervöst pulserande intensitet."


Stavanger Aftenblad

bottom of page